Betöltés...
Melyik megállók működnek a tanévben?
A következő Navette megállók lesznek használatban szeptembertől: Széll Kálmán tér, Pasaréti tér, Budagyöngye, Törökvész út, Batthyány tér (csak reggel), Margit-híd budai hídfő, Oktogon, Jászai Mari tér, Szentendrei út (csak reggel).
Mi a buszok menetrendje?

Délutánonként hétfő, kedd, csütörtök és péntek napokon 14:10, 15:10, 16:10, 17:15 órakor, szerdánként 12:15 és 14:15 órakor indulnak a buszok az iskola elől.

Hogyan jutnak ki délután a gyerekek a buszhoz, hogyan találják meg a megfelelő buszt?
Az óvodás gyerekeket az óvodai dajkák kísérik ki, a nagyobb gyerekek önállóan mennek ki a buszokhoz a megfelelőidőben, és ott az iskola részéről jelenlévő segítő illetve a buszok sofőrei mutatják meg, melyik buszra kell felszállniuk a gyerekeknek.
Mi történik, ha a gyerek délután nem jelenik meg a busznál a busz indulásáig?
A buszok menetrend szerint indulnak az iskolától. Az indulásáig a buszokhoz meg nem érkező gyermekek a következő járattal tudnak eljönni az iskolából. Számos oka lehet, hogy egy gyermek nem jelenik meg a busznál (betegség miatt nem volt iskolában, betegség miatt hamarabb hazament, szülő kivételesesen érte jött autóval, váratlan órarendváltozás miatt korábbi járattal ment el vagy később fog hazamenni, stb.), és a buszok indulásakor már nincs arra idő, hogy ennek a sofőr vagy az iskolabusz koordinátor utána járjon.
Előfordulhat-e, illetve mi a teendő, ha a busz reggel nincs ott időben a megállóban?
Bár mindent megteszünk, hogy a buszok tartani tudják a menetrendet, váratlan közlekedési helyzetek (útlezárás, baleset, stb.) miatt előfordulhat, hogy a busz késve érkezik a megállóba. Nagyobb, 5-10 percet meghaladó késés esetén, a várakozók az iskolabusz koordinátortól kérhetnek felvilágosítást a busz várható érkezéséről.
Kit és milyen módon értesítsen a szülő órarendváltozás vagy más adatok megváltozása esetén?
Kérjük, hogy minden változást írásos formában, a premier@premierbus.hu e-mail címre szíveskedjenek címre elküldeni. Óvodás és alsós gyerekek esetén fontos, hogy az iskolát is értesítsék, melyik busszal megy haza a gyermek, mert a gyerekeket a dajkák, tanítók kísérik ki a megfelelő buszhoz.
Kivételes esetben felszállhat a gyermek a buszra más időpontban, mint amit számunkra megadtak a szülők?
Eseti, előre nem tudott órarendváltozás esetén, ha van hely az adott járaton, kivételes esetben a megadottól eltérő időben is felszállhat a gyermek a buszra. Előzetes egyeztetés nélkül ezt azonban csak olyan tanulók tegyék, akik már egyedül közlekednek, nem várja őket szülő a megállóban.
Mi a teendő, és mi történik, ha délután nem ér oda a gyerekért a szülő a megállóba a busz érkezésére?
Kérjük a szülőket, jelezzék rögtön az iskolabusz koordinátornak, ha úgy látják, nem érnek a megállóhoz időben, és vele tudják egyeztetni a teendőket. Ha ez nem történik meg, az iskolabusz koordinátor próbálja meg telefonon elérni a szülőket, ha nem jött senki a gyermekért. 2-3 perces késés esetén a busz a megállóban megvárja a szülőt, ennél nagyobb késés esetén továbbviszi a busz a gyermeket, és a szülő vagy egy későbbi megállóban tudja felvenni őt, vagy visszaviszi a busz az iskolához, ahonnan vagy egy későbbi járattal hozzuk el, vagy oda tud érte menni a szülő. A Budagyöngye és Széll Kálmán tér megállókban esetenként a kísérő dajkák felügyeletével várhatják meg a gyerekek a szülőt.
Utazik a gyerekekkel kísérő a buszokon?
Kísérő dajka illetve kísérő tanár csak a Széll Kálmán tér, Budagyöngye megállókból induló illetve oda érkező buszokon utazik a gyerekekkel.
Kit kell értesíteni a gyerekek órarendjének változásáról, a végzési időpontjaikról?

Az Első Iskolabusz a Francia Iskolától nem kap információt a gyermekek órarendjéről, végzési időpontjáról. Kizárólag a szülők tájékoztatása alapján írjuk be a gyermekeket a különböző járatokra, biztosítunk helyet azokon számukra. A szükséges kapacitás tervezése szempontjából rendkívül fontos, hogy ha nem adták még meg. illetve ha a megadotthoz képest változás történik, haladéktalanul értesítsenek bennünket a premier@premierbus.hu e-mail címen, hogy délutánonként melyik buszt fogja használni a gyermekük!

Ha a későbbiekben órarendváltozás vagy délutáni különórák miatt változik gyermekük beosztása, arról is a lehető leghamarabb tájékoztatást kérünk.

Óvodás és alsó tagozatos gyerekek esetén fontos, hogy az iskolát is értesítsék, melyik busszal megy haza a gyermek, mert míg cégünk a megfelelő számú buszos férőhelyről gondoskodik, a gyerekeket az óvodai, iskolai dajkák, tanítók kísérik ki a megfelelő buszhoz.