Betöltés...
Hogyan jutnak ki délután a gyerekek a buszhoz, hogyan találják meg a megfelelő buszt?

Az óvodás és az alsós gyerekeket az iskolai személyzet kíséri ki, a nagyobb gyerekek önállóan mennek ki a buszokhoz a megfelelőidőben, és ott az iskola részéről jelenlévő segítő illetve a busz sofőrök mutatják meg, melyik buszra kell felszállniuk a gyerekeknek.

Mi történik, ha a gyerek délután nem jelenik meg a busznál a busz indulásáig?

A buszok menetrend szerint indulnak az iskolától. Az indulásáig a buszokhoz meg nem érkező gyermekek a következő járattal tudnak eljönni az iskolából, amennyiben erre lehetőség van. Számos oka lehet, hogy egy gyermek nem jelenik meg a busznál (betegség miatt nem volt iskolában, betegség miatt hamarabb hazament, szülő kivételesesen érte jött autóval, váratlan órarendváltozás miatt korábbi járattal ment el vagy később fog hazamenni, stb.), és a buszok indulásakor már nincs arra idő, hogy ennek a sofőr vagy az iskolabusz koordinátor utána járjon.

Előfordulhat-e, illetve mi a teendő, ha a busz reggel nincs ott időben a megállóban?
Bár mindent megteszünk, hogy a buszok tartani tudják a menetrendet, váratlan közlekedési helyzetek (útlezárás, baleset, stb.) miatt előfordulhat, hogy a busz késve érkezik a megállóba. Nagyobb, 5-10 percet meghaladó késés esetén, a várakozók az iskolabusz koordinátortól kérhetnek felvilágosítást a busz várható érkezéséről.
Kit és milyen módon értesítsen a szülő órarendváltozás vagy más adatok megváltozása esetén?

Kérjük, hogy minden változást írásos formában, a schoolbus@premierbus.hu e-mail címre szíveskedjenek címre elküldeni.

Kivételes esetben felszállhat a gyermek a buszra más időpontban, mint amit számunkra megadtak a szülők?

Nem, az év elején – a végleges órarendek kialakulása után – kizárólag a megadott időpontokban és megállóhelyeken utazhatnak a gyerekek, módosításokat nem tudunk kezelni.

Mi a teendő, és mi történik, ha délután nem ér oda a gyerekért a szülő a megállóba a busz érkezésére?
Kérjük a szülőket, jelezzék rögtön az iskolabusz koordinátornak, ha úgy látják, nem érnek a megállóhoz időben, és vele tudják egyeztetni a teendőket. Ha ez nem történik meg, az iskolabusz koordinátor próbálja meg telefonon elérni a szülőket, ha nem jött senki a gyermekért. 2-3 perces késés esetén a busz a megállóban megvárja a szülőt, ennél nagyobb késés esetén továbbviszi a busz a gyermeket, és a szülő vagy egy későbbi megállóban tudja felvenni őt, vagy visszaviszi a busz az iskolához, ahonnan vagy egy későbbi járattal hozzuk el, vagy oda tud érte menni a szülő. A Budagyöngye és Széll Kálmán tér megállókban esetenként a kísérő dajkák felügyeletével várhatják meg a gyerekek a szülőt.
Utazik a gyerekekkel kísérő a buszokon?

Kísérő dajka illetve kísérő tanár csak azokon a buszokon van, ahol a létszám meghaladja a 40főt.

Kit kell értesíteni a gyerekek órarendjének változásáról, a végzési időpontjaikról?

Az Első Iskolabusz az Iskoláktól nem kap információt a gyermekek órarendjéről, végzési időpontjáról. Kizárólag a szülők tájékoztatása alapján írjuk be a gyermekeket a különböző járatokra, biztosítunk helyet azokon számukra. A szükséges kapacitás tervezése szempontjából rendkívül fontos, hogy ha nem adták még meg. illetve ha a megadotthoz képest változás történik, haladéktalanul értesítsenek bennünket a schoolbus@premierbus.hu e-mail címen, hogy délutánonként melyik buszt fogja használni a gyermekük!

Ha a későbbiekben órarendváltozás vagy délutáni különórák miatt változik gyermekük beosztása, arról is a lehető leghamarabb tájékoztatást kérünk.