Betöltés...
Kit és milyen módon kell értesíteni, ha betegség vagy más ok miatt nem megy a gyerek iskolába?

Kérjük, az iskolabusz koordinátort értesítsék, ha gyermekük hosszabb-rövidebb ideig nem kéri az iskolabuszt. Előző napig e-mailben, aznap reggel telefonon vagy SMS-ban kérjük az értesítést. Reggel 6:30-tól hívhatják a koordinátort.

Előfordulhat-e, illetve mi a teendő, ha a busz nincs ott reggel a jelzett időben a gyermekért?
Bár mindent megteszünk, hogy a buszok tartani tudják a menetrendet, előre nem látható okok miatt előfordulhat, hogy a busz késve érkezik a gyermekért. Nagyobb, 6-7 percet meghaladó késés esetén az iskolabusz koordinátor igyekszik értesíteni a családokat a késésről, Önök is tőle kérhetnek felvilágosítást a busz várható érkezéséről.
Mi történik, ha reggel a gyermek nem várja készen a buszt a megadott időben?
A gyermeknek teljesen készen, felöltözve kell várnia a buszt a megadott időpontban. Ha a gyermek nincs ott időben, a sofőr értesíti az iskolabusz koordinátort, aki megpróbálja telefonon elérni a szülőket, megtudni, megy-e a gyermek iskolába. Ha nem sikerül őket elérni, vagy ha kiderül, hogy 1-2 percen belül nem lesz kész a gyermek, a busz a felvételi időpont után 2-3 perccel folytatja útját a következő címre.
Hogyan jutnak ki délután a gyerekek a buszhoz, hogyan találják meg a megfelelő buszt?

Az óvodás és az alsós gyerekeket az iskolai személyzet kíséri ki, a nagyobb gyerekek önállóan mennek ki a buszokhoz a megfelelő időben, és ott az iskola részéről jelenlévő segítő illetve a busz sofőrök mutatják meg, melyik buszra kell felszállniuk a gyerekeknek.

Mi történik, ha a gyerek nem jelenik meg a busznál a busz indulásáig?

A buszok menetrend szerint indulnak az iskolától. Az indulásáig a buszokhoz meg nem érkező gyermekek, amennyiben erre lehetőség van, a következő járattal tudnak eljönni az iskolából. Számos oka lehet, hogy egy gyermek nem jelenik meg a busznál (betegség miatt nem volt iskolában, betegség miatt hamarabb hazament, szülő kivételesesen érte jött autóval, váratlan órarendváltozás miatt korábbi járattal ment el vagy később fog hazamenni, stb.), és a buszok indulásakor már nincs arra idő, hogy ennek a sofőr vagy az iskolabusz koordinátor utána járjon.

Kit és milyen módon értesítsünk órarendváltozás esetén?

Kérjük, hogy minden változást írásos formában, a schoolbus@premierbus.hu e-mail címre szíveskedjenek elküldeni.

Kivételes esetben felszállhat a gyermek a buszra délután más időpontban, mint amit számunkra megadtak a szülők?
Eseti, előre nem tudott órarendváltozás esetén, ha van hely az adott járaton, kivételes esetben a megadottól eltérő időben is felszállhat a gyermek a buszra. Előzetes egyeztetés nélkül ezt azonban csak olyan tanulók tegyék, akik már egyedül járhatnak haza, nem kell, hogy várja őket a szülő az otthonukban.
Mi történik, ha délután nincs otthon a szülő, mire odaér a busz a gyermekkel?

Kérjük a szülőket, jelezzék rögtön az iskolabusz koordinátornak, ha úgy látják, nem érnek haza időben. Ha ez nem történik meg, az iskolabusz koordinátor próbálja meg telefonon elérni a szülőket, ha nem várják otthon a gyermeket. 2-3 perces késés esetén a busz a megállóban megvárja a szülőt, ennél nagyobb késés esetén továbbviszi a busz a gyermeket, és a szülő vagy egy későbbi megállóban tudja felvenni őt, vagy visszaviszi a busz az iskolához, ahonnan vagy egy későbbi járattal hozzuk el, vagy oda tud érte menni a szülő.

Utazik a gyerekekkel kísérő a buszokon?
Háztól-házig közlekedő buszainkon nem utazik kísérő.
Kit kell értesíteni a gyerekek órarendjének változásáról, a végzési időpontjaikról?

Az Első Iskolabusz az Iskoláktól nem kap információt a gyermekek órarendjéről, végzési időpontjáról. Kizárólag a szülők tájékoztatása alapján írjuk be a gyermekeket a különböző járatokra, biztosítunk helyet azokon számukra. A szükséges kapacitás tervezése szempontjából rendkívül fontos, hogy ha nem adták még meg. illetve ha a megadotthoz képest változás történik, haladéktalanul értesítsenek bennünket a schoolbus@premierbus.hu e-mail címen, hogy délutánonként melyik buszt fogja használni a gyermekük!

Ha a későbbiekben órarendváltozás vagy délutáni különórák miatt változik gyermekük beosztása, arról is a lehető leghamarabb tájékoztatást kérünk.